Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Upptakten till föreningen var ett ungdomslopp på skidor från Kvarnsveden intill hoppbackarna vid Båtstasjön 1905.

Kvarnsvedens Gymnastik och Idrottsförening inregistrerades och bildades två år senare, nämligen år 1907, och blev då medlem i Riksidrottsförbundet.

Klubbens förste ordförande var Josef Bjurman. Han var ordförande mellan 1907-1926.

Året 1925 kom hälsingen Erik Johan Vestlin till KGoIF och pappersbruket. Erik blev förste KGoIF:are i Vasaloppet med placeringen 76 av 91 startande. Därefter har flera Kvarnsvedare varit långt framme i detta klassiska lopp från Sälen till Mora. Klubben har också en riktig Vasaloppsveteran, som åkt 33 Vasalopp och 8 öppet spår.

Mellan åren 1921 t.o.m 1952 arrangerade klubben en 3-milstävling ”Tunaloppet” med start och mål vid Kvarnsvedens skola, sedermera KGoIF:s IP. Klubben var på den tiden också en flitig arrangör av DM-tävlingar. Året 1967, när föreningen fyllde 60år och Borlänge hade fått sin stolthet Maserhallen, arrangerade klubben en stortävling på skidor med start och mål vid Maserhallen. Loppet fick namnet Maserloppet och arrangeras av klubben än idag.

Året 1992 ombildades dåvarande sektioner till egna klubbar med egna styrelser och alla ingår idag i

Kvarnsvedens
G
ymnastik
o
ch
I
drotts
F
örenings
I
drottsallians.

En av klubbarna i denna allians är KGoIF:s Skidklubb. Övriga klubbar som ingår i föreningen är: Friidrott, Gymnastik, Ishockey, Orientering,  Varpa och Veteraner.

En av de mest kända profilerna inom alliansen är Olle Ekholm som var ordförande i hela 36 år. Skidklubben har idag  ca. 300 medlemmar och är i och med detta en av de största förening inom alliansen.


KGoIF Skidklubb har under 1990-talet tillhört en av Sveriges bästa skidklubbar inom svensk längdskidåkning med flera SM-guld i stafett och lag.

Uppdaterad: 09 MAR 2009 08:27

Sponsorer: 

 
 Logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Kvarnsvedens GOIF SK - Skidor
Barrskogsgatan 25
78468 Borlänge

Besöksadress:
Barrskogsgatan 25
78468 Borlänge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info